Verslag van de wedstrijd Handbal Bilzen DC1 – Wijnandia DC 1 dd.27 oktober 2018

Een stevig ritje voor de boeg naar onze Belgische tegenstander in Bilzen. Veel ouders waren meegereisd om naar de verrichtingen van ons team te komen kijken. De vooruitzichten waren hoopvol: wij één wedstrijd krap gewonnen, zij twee wedstrijden ruim verloren.

Amy en Anouk waren bereid om ieder een helft onze vaste maar geblesseerde keepster Eline te vervangen. Dat ging uitstekend, complimenten.

Echter stond het na een kwartier spelen pas 1-1. Kansen te over, maar de keepster van de tegenstander was vaak ons doelwit in plaats van de ruimte ernaast. De wedstrijd ging gelijk op, ons team kon pas bij 7-8 voor het eerst een voorsprong nemen.  Die werd al vrij snel prijsgegeven.

Eén minuut voor het einde stond het nog gelijk: 9-9. In de laatste minuut ging het helaas mis: één op één spelen werd niet door al onze speelsters gehoord door de tumult in de zaal. De tegenstander kon hiervan profiteren door 10-9 te scoren. In de laatste 30 seconden creëerden we nog twee kleine doelkansen maar ook nu stond de keepster weer in de weg.

Een uitdaging voor onze thuiswedstrijd; we gingen allemaal naar huis met het gevoel: daar moeten we thuis toch van kunnen winnen.

In de komende uitwedstrijd van a.s. dinsdagavond tegen Olympia/Esia DC1 moeten we zuiniger met onze kansen omgaan, meer de focus leggen op ons scorend vermogen en een solide verdediging vormen. Olympia/Esia C1 won immers eerder van Handbal Bilzen C1 met 17-4!