Wedstrijdverslag Wijnandia C1 - Zwart Wit C1

11-11-2017

Alweer was onze start uitstekend: met 3-0 voorstaan na 8 minuten. Daarna begon Zwart-Wit wat meer vat op de wedstrijd te krijgen; onze midden-opbouwer werd nogal fors belaagd en kon geen kant op. Knullig balverlies op allerlei manieren bood de tegenstander zoveel kansen, dat we met de rust tegen een 4-8 achterstand aankeken. Vanaf de wisselbank wisten onze speelsters heel goed, wat eraan schortte, maar eenmaal in het veld, ziet de handbalwereld toch wat anders uit.

Ondanks goed keeperswerk van onze beide keepsters wist Zwart-Wit in de tweede helft de voorsprong uit te bouwen tot een eindstand van 5-12.

Je zou bijna zeggen, dat de wedstrijdduur te lang is om te kunnen winnen! Conditie, basistechniek, focus en uitvoeren wat we op een training leren? Daar moeten we samen nog meer aan werken.

Maar hoe? Op twee donderdagen in november worden de cirkel/hoekspeelsters specifiek getraind; op de andere twee donderdagen worden de opbouwspeelsters onderhanden genomen.

In december en januari gaan we in Wijnandsrade de ene week specifiek trainen op het linker gedeelte van het speelveld en de andere week op het rechtergedeelte.

En als het daarna nog niet lukt? Terug naar de basis: vangen, lopen en werpen!

Paul Wijermans