Verslagje van wedstrijd op 4 november van onze C1 tegen hekkensluiter Rapiditas C2

We hebben een punt!!!

Maar ja, dat kun je op verschillende manieren interpreteren:

1. Met 7-7- gelijk gespeeld en dus ons eerste punt na vier verloren wedstrijden?
  2. De wedstrijd te licht opgevat en niet ons gewone spel gespeeld, maar ons teveel aangepast aan het matige spel van onze tegenstander?
  3. Twee foute beslissingen van de scheidsrechter (dubbel stuit en een vierpas) met twee tegendoelpunten tot gevolg?
  4. Het felle coachen om de boel wakker te rammelen.

Even terugkijken naar de doelsaldo’s van de afgelopen 5 wedstrijden: -23, -20, - 9, -3 en vandaag naar nul. Dat is toch voortuitgang nietwaar? Over één ding waren we het met z’n allen eens vandaag: we hadden moeten winnen op basis van het kwaliteitsverschil: we weten wat we kunnen, maar nu nog uitvoeren binnen de lijnen.

Al snel keken we tegen een onverwachte 1-0 achterstand aan, maar die werd vrij snel ingehaald. De hele wedstrijd stonden we voor, zelfs tot 10 minuten voor het einde met 3 doelpunten verschil. De conditie begon ons parten te spelen. Kansloze doelpogingen, en daarna even niet opletten gaven onze tegenstander de gelegenheid om langszij te komen tot 7-7.

Eén punt gescoord, maar vooral veel mentale verbeterpunten om mee aan de slag te gaan.
(Paul Weijermans, trainer en coach C1)