Verslag van de wedstrijd Handbal Bilzen DC1 – Wijnandia DC 1 dd.27 oktober 2018

Een stevig ritje voor de boeg naar onze Belgische tegenstander in Bilzen. Veel ouders waren meegereisd om naar de verrichtingen van ons team te komen kijken. De vooruitzichten waren hoopvol: wij één wedstrijd krap gewonnen, zij twee wedstrijden ruim verloren.

Amy en Anouk waren bereid om ieder een helft onze vaste maar geblesseerde keepster Eline te vervangen. Dat ging uitstekend, complimenten.

Echter stond het na een kwartier spelen pas 1-1. Kansen te over, maar de keepster van de tegenstander was vaak ons doelwit in plaats van de ruimte ernaast. De wedstrijd ging gelijk op, ons team kon pas bij 7-8 voor het eerst een voorsprong nemen.  Die werd al vrij snel prijsgegeven.

Eén minuut voor het einde stond het nog gelijk: 9-9. In de laatste minuut ging het helaas mis: één op één spelen werd niet door al onze speelsters gehoord door de tumult in de zaal. De tegenstander kon hiervan profiteren door 10-9 te scoren. In de laatste 30 seconden creëerden we nog twee kleine doelkansen maar ook nu stond de keepster weer in de weg.

Een uitdaging voor onze thuiswedstrijd; we gingen allemaal naar huis met het gevoel: daar moeten we thuis toch van kunnen winnen.

In de komende uitwedstrijd van a.s. dinsdagavond tegen Olympia/Esia DC1 moeten we zuiniger met onze kansen omgaan, meer de focus leggen op ons scorend vermogen en een solide verdediging vormen. Olympia/Esia C1 won immers eerder van Handbal Bilzen C1 met 17-4!

Om de notulen van de Algemene Ledenvergadering van 2017 te lezen, klik op onderstaande link

Notulen ALV 2017

Wedstrijd Moeders-Dochters C-1 op dinsdag 12 december a.s. om 17.30u in Nuth

Het is weer zover! Na de wedstrijd in juni volgt er een nieuwe krachtmeting tussen de moeders en de speelsters van ons C1 team. Dubbel vooruit en soms achteruit draaien aan het scorebord, om de stand enigszins draaglijk te houden voor de moeders, behoort straks tot het verleden. De tand des tijds is nou eenmaal onverbiddelijk.

Maar de moeders hebben de afgelopen tijd ongetwijfeld hard gewerkt aan conditie en techniek, al of niet geholpen door de speelsters. Zo niet, dan resteren nog drie weken. No guts, no glory!

Na afloop vindt een tussentijdse evaluatie met de ouders plaats over de afgelopen drie maanden, de verwachtingen en verbeterpunten. Een conceptagenda is al rondgestuurd.

Vaders, broers, zussen e.a. zijn van harte welkom als toeschouwer.

De trainers:

Jacqueline Releaux

Paul Wijermans

Trainingsoverzicht 2017-2018

Dag Tijdstip Locatie

E & F jeugd

Woensdag  17:30 - 19:00 Gitek Nuth

C jeugd

Gitek Nuth

Gemeenschapshuis Wijnandsrade

Dames Senioren 2 en 3

Gymzaal Hulsberg

Adelante Hoensbroek

Dames Senioren 1

Polfermolen Valkenburg

Dames Recreanten

Dinsdag 19:30 - 20:30 De Joffer Voerendaal

20170613 foto 10

Op dinsdagavond 13 juni jl vond een pittige wedstrijd plaats tussen de moeders van het D-team en de speelsters ter afsluiting van het seizoen 2016-2017. Bovendien werden de trainsters, Chantal Tillemans en Demy Erens in het zonnetje gezet als blijk van waardering van het team en hun ouders, voor hun jarenlange inzet. De opkomst was fenomenaal: alle speelsters waren aanwezig en bijna alle moeders; ook enkele vaders volgden de sportieve prestaties van echtgenote en dochter vanaf de tribune. Duidelijk zichtbaar was de handbalervaring van menige moeder, maar ja, ren maar eens achter je dochter aan in een break! De moeders bleken na afloop veel respect te hebben voor hun dochters, die in de afgelopen jaren van Demi en Chantal hebben geleerd, hoe moeilijk deze sport is: snel, ingewikkelde regeltjes en veel bewegen. De uitslag verbaasde mij als scheidsrechter enigszins: slechts 25-19 voor de dochters; waarschijnlijk had het telwerk last van de warmte? Alle moeders gaven na afloop aan dat dit evenement voor herhaling vatbaar is; bovendien gaven meerdere moeders aan dat ze interesse hebben om wekelijks een uurtje te willen trainen: voedingsbodem voor onze recreanten?

Sportief en gezellig was het in ieder geval, zoals blijkt uit bijgevoegde foto’s. Vanaf het seizoen 2017/2018 is het team ingedeeld bij C-1 en gaan Jacqueline Releaux en ik het team trainen. Een mooie uitdaging!

Groetjes, Paul Weijermans

20170613 foto 1 20170613 foto 2 20170613 foto 3