Wedstrijd Moeders-Dochters C-1 op dinsdag 12 december a.s. om 17.30u in Nuth

Het is weer zover! Na de wedstrijd in juni volgt er een nieuwe krachtmeting tussen de moeders en de speelsters van ons C1 team. Dubbel vooruit en soms achteruit draaien aan het scorebord, om de stand enigszins draaglijk te houden voor de moeders, behoort straks tot het verleden. De tand des tijds is nou eenmaal onverbiddelijk.

Maar de moeders hebben de afgelopen tijd ongetwijfeld hard gewerkt aan conditie en techniek, al of niet geholpen door de speelsters. Zo niet, dan resteren nog drie weken. No guts, no glory!

Na afloop vindt een tussentijdse evaluatie met de ouders plaats over de afgelopen drie maanden, de verwachtingen en verbeterpunten. Een conceptagenda is al rondgestuurd.

Vaders, broers, zussen e.a. zijn van harte welkom als toeschouwer.

De trainers:

Jacqueline Releaux

Paul Wijermans

Wedstrijdverslag Wijnandia C1 - Zwart Wit C1

11-11-2017

Alweer was onze start uitstekend: met 3-0 voorstaan na 8 minuten. Daarna begon Zwart-Wit wat meer vat op de wedstrijd te krijgen; onze midden-opbouwer werd nogal fors belaagd en kon geen kant op. Knullig balverlies op allerlei manieren bood de tegenstander zoveel kansen, dat we met de rust tegen een 4-8 achterstand aankeken. Vanaf de wisselbank wisten onze speelsters heel goed, wat eraan schortte, maar eenmaal in het veld, ziet de handbalwereld toch wat anders uit.

Ondanks goed keeperswerk van onze beide keepsters wist Zwart-Wit in de tweede helft de voorsprong uit te bouwen tot een eindstand van 5-12.

Je zou bijna zeggen, dat de wedstrijdduur te lang is om te kunnen winnen! Conditie, basistechniek, focus en uitvoeren wat we op een training leren? Daar moeten we samen nog meer aan werken.

Maar hoe? Op twee donderdagen in november worden de cirkel/hoekspeelsters specifiek getraind; op de andere twee donderdagen worden de opbouwspeelsters onderhanden genomen.

In december en januari gaan we in Wijnandsrade de ene week specifiek trainen op het linker gedeelte van het speelveld en de andere week op het rechtergedeelte.

En als het daarna nog niet lukt? Terug naar de basis: vangen, lopen en werpen!

Paul Wijermans

Wedstrijdverslag Gemini C1 - Wijnandia C1

19-11-2017

Terugkijkend naar het wedstrijdverloop rijst de vraag: wat ging er mis na 10 minuten en waarom?

Een paar prachtige knallers vanuit de linkerhoek hielden de stand eventjes goed in evenwicht.

Na een 3-3 zakte ons team echter helemaal weg en liet zich overklassen door een tegenstander die technisch niet veel beter was dan menige speelster van ons team. Met een ruststand van 8-4 in het voordeel van Gemini was er nog hoop op een revival. attenter verdedigen, zuiniger omgaan met onze kansen en beter aanspelen en vangen van de bal waren de sleutelwoorden van de trainers tijdens de rust.

Het pakte in de tweede helft echter helemaal anders uit. Gemini scoorde maar liefst 14 keer en wij wisten nog slechts drie doelpunten te maken. Stof tot nadenken voor de trainers, maar vooral voor de speelsters! Winnaarsmentaliteit, teamgeest, thuis oefenen, de sport serieus nemen. Allemaal dingen om eens over na te denken.

A.s. dinsdag gaan we er weer vol goede moed tegenaan!

Verslagje van wedstrijd op 4 november van onze C1 tegen hekkensluiter Rapiditas C2

We hebben een punt!!!

Maar ja, dat kun je op verschillende manieren interpreteren:

1. Met 7-7- gelijk gespeeld en dus ons eerste punt na vier verloren wedstrijden?
  2. De wedstrijd te licht opgevat en niet ons gewone spel gespeeld, maar ons teveel aangepast aan het matige spel van onze tegenstander?
  3. Twee foute beslissingen van de scheidsrechter (dubbel stuit en een vierpas) met twee tegendoelpunten tot gevolg?
  4. Het felle coachen om de boel wakker te rammelen.

Even terugkijken naar de doelsaldo’s van de afgelopen 5 wedstrijden: -23, -20, - 9, -3 en vandaag naar nul. Dat is toch voortuitgang nietwaar? Over één ding waren we het met z’n allen eens vandaag: we hadden moeten winnen op basis van het kwaliteitsverschil: we weten wat we kunnen, maar nu nog uitvoeren binnen de lijnen.

Al snel keken we tegen een onverwachte 1-0 achterstand aan, maar die werd vrij snel ingehaald. De hele wedstrijd stonden we voor, zelfs tot 10 minuten voor het einde met 3 doelpunten verschil. De conditie begon ons parten te spelen. Kansloze doelpogingen, en daarna even niet opletten gaven onze tegenstander de gelegenheid om langszij te komen tot 7-7.

Eén punt gescoord, maar vooral veel mentale verbeterpunten om mee aan de slag te gaan.
(Paul Weijermans, trainer en coach C1)

Trainingsoverzicht 2017-2018

Dag Tijdstip Locatie